Yakumaki foto's Alle foto's Meest bekeken Nieuwste | Inloggen

Dooie grasparkiet
<- Previous    |   Next ->
Dooie grasparkiet
Gerelateerd

vliegtuig.jpg

Buitenwereld 012.jpg

druiven.jpg

Foodstrip
Meer
Dooie grasparkiet, geupload op 10-04-2008, 17:20 door Ben. 9803 weergaven
Voor degenen die via Google binnenkomen, bedoelde u soms Halsbandparkiet Bijlmer? Dit zijn namelijke de groene gevederden die je in Zuidoost veel ziet rondvliegen (en krijsen). Grasparkietjes zijn de kleintjes uit AustraliŽ die in kooitjes worden gehouden en hier (nog) niet in het wild voorkomen.

Maar goed, dit gaat dus over een - dood - grasparkietje.

Tja als je in de Bijlmer in een benedenwoning woont dan willen de buren zoals het hoort in de Bijlmer nog wel eens wat naar beneden gooien. In dit geval een grasparkiet die dood in het gras lag. Ook als het een ander soort parkiet was geweest dan had hij nog steeds in het gras gelegen.

Dan komt toch de vraag boven waarom de vogel naar beneden werd gegooid. Ik zie wel een paar mogelijkheden.

1. de parkiet is net uit het nest gekomen en de buren wilden testen of hij al kon vliegen.
2. de parkiet vloog wel vaker wat rond buiten zijn kooi, zag iets interessants beneden, ging er op af maar vergat tijdig te remmen.
Of, en dat acht ik het meest waarschijnlijk, nr. 3 - de parkiet werd dood in zijn kooi gevonden en wat doe je dan? In de vuilnisbak? Niet zo'n prettig idee. Naar beneden gaan met de dode vogel en in de ondergrondse vuilniscontainer deponeren? Wel een hoop gedoe. Dan maar over het balkon gekiepert.
We hebben nog een lange weg te gaan in de Bijlmer....
Reakties(4)

ronald,
15-06-2008, 11:30
of het kan ook zijn dat 1 van de vele wilde katten die er rond lopen het beest heeft gedood ,of dat die is aangevallen door kraaien ,zoals vaker gebeurd ,of dat het arme beest gewoon is dood gevallen daar in het gras ,maar ik ga er niet vanuit dat iemand dat beest gewoon naar beneden heeft gegooit
Ben,
15-06-2008, 19:21
Wat ik er nog niet bij had gezegd, ongeveer 2 meter van de parkiet lag een half opgerolde krant. Dat was eigenlijk het eerste wat mij opviel, hoe komt die krant daar. Het was een windstille dag. Mijn conclusie: de parkiet is in een krant gerold en toen over de balustrade gekiepert. Tijdens de val hebben de wegen van de parkiet en de krant zich gescheiden. Ik kan er helaas niets anders van maken.
sjaak,
16-07-2009, 13:33
wat ik mij sowieso afvraag.... wat gebeurd er als parkieten middenin de lucht in een keer een hartstilstand krijgen of een beroerte of zo? Vallen ze ook gewoon uit de lucht, toch? Waarom zie ik nooit vogels uit de lucht vallen dan?
Ben,
16-07-2009, 20:03
Het gebeurt, maar de kans dat je het ziet is zeer klein. Hoe vaak zie je een mens omvallen? Niet dagelijks in ieder geval.

Reageer - Post a comment


Tags: amsterdam zuidoost grasparkiet bijlmer

Terug naar het overzicht

Meer fotoalbums