Yakumaki foto's Alle foto's Meest bekeken Nieuwste | Inloggen

London Bridge
London Bridge
Gerelateerd

Lambeth Bridge.jpg

The Houses of Parliament.jpg

onvermijdelijke big ben.jpg

Burghers of Calais
London Bridge, geupload op 06-09-2009 door Ben. 1243 weergaven
Zaterdag teruggekomen uit Londen. Tegen de weersverwachting in was het weer goed. Wel veel wind maar grotendeels droog en veel zon. Wel jammer dat het in Nederland wel flink geregend en geonweerd heeft (grinnik). De foto is genomen tijdens een wandeling van de Tower Bridge naar het zakencentrum Canary Wharf.

Op donderdag 3 september vertrokken uit Amsterdam vanaf Schiphol. Aankomst op London Stansted Airport. En toen met de Stansted Express naar Liverpool Street Station in hartje Londen. 19 pond is wel wat duur voor een enkele reis maar ja dan heb je ook wat.

Bij de Tower Hill aangekomen en honger gekregen mij gewaagd aan het typisch Engelse Fish and Chips. Hier zouden we het een lekkerbekje met patat noemen ofzo. Een leger patatduiven en spreeuwen stond tijdens de maaltijd klaar om op soms niet meer dan 50 cm afstand zich op elke verloren kruimen te storten. De borden Dont feed the pigeons negerend gooiden enkele toeristen hun halve maaltijd voor de duiven. Nu waren de porties inderdaad erg groot, zelf kreeg ik het ook niet helemaal op wat een unicum mag heten!

Mijn hotel stond in de noord-Londense plaats Elstree and Borehamwood, ongeveer 15 minuten met de trein vanaf Kings Cross Station. Rond 18.00 uur vertrokken midden in de spits tussen de krantenlezende forenzen. Het lijkt Nederland wel. Dankzij Google Earth street view had ik de route van het station en het hotel tot in detail kunnen verkennen . Wel vreemd als je ergens aankomt waar je nog nooit bent geweest en dan denkt "O ja bij dat gebouwtje rechtsaf, doorlopen tot de rotonde en dan rechtdoor". Street View is dus echt waar!

De volgende dag terug naar het centrum en daar gelopen vanaf Tower Bridge naar Canary Wharf via de Theemsroute. Deze route wordt met borden aangegeven en het is de bedoeling dat je dan ,zoals de naam al aangeeft langs de Theems loopt. Dit klopt niet helemaal. De route loopt af en toe langs de Theems maar om de haverklap wordt je weer omgeleid omdat er een appartementencomplex in de weg staat.
Maar dat mag de pret niet drukken na een uurtje lopen het One Canada Square, het hoogste gebouw van Groot Brittannie bereikt. Alleen maar pakken en mantelpakjes, ik viel met T shirt en spijkerbroek wel wat uit de toon. Terug met de metro, een beginnende blaar begon wat te zeuren, naar het centrum van de stad.

De metro is in Londen ook een verhaal apart. Er zijn sinds 1900 honderden ondergrondse metrostations en ik weet niet hoeveel metrolijnen. En dan hier in Amsterdam die moeite om er een tweede Noord Zuid lijntje uit te persen! Wat verder opvalt, zwartrijden is zo goed als onmogelijk. Het poortje gaat alleen open als je het kaartje invoert, of je Oyster Card (een soort OV Chipkaart) langs de scanner haalt. Veiligheid is een obsessie geworden. Continu mededelingen via luidspiekers dat bagage niet alleen gelaten mag worden en overal stikkers om zich verdacht gedragende personen aan te geven bij de autoriteiten. En op sommige metrostations ligt het perron enkele centimeters lager wat dwangmatig wordt omgeroepen: "Mind the Gap".

Zaterdag weer terug naar huis. Nog even tijd om The Big Ben en Houses of Parliament te bezoeken en toen met de bus naar Luton Airport. Na een half uur vertraging (het vliegtuig moest om technische redenen omgewisseld worden) na een vlucht van 45 minuten weer veilig geland in Amsterdam.

Reageer - Post a comment


Tags: Londen Tower Bridge Canary Wharf Elstree Borehamwood

< Terug

Meer fotoalbums